Hoppa till innehåll

Beteende- och personlighetsbeskrivning hund – BPH

Beteende- och personlighetsbeskrivning hund – BPH

Vill du veta mer om din hunds mentalitet? Svenska Kennelklubbens mentalbeskrivning BPH är utformad för att passa alla hundar. Den hjälper dig som hundägare att lära känna din hund lite bättre.

Cockerklubben /Stockholmsavdelningen har möjlighet att under april 2022 erbjuda BPH-test för sina medlemmar i samarbete med Hunduddens Träningscenter i Stockholm (i närheten av Kaknästornet på Djurgården).

Kostnad för testet 1300 kr (Reguljärt pris 1595 kr)

Beskrivningen tar omkring 45 minuter och innehåller åtta olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, leka, arbeta för att komma åt mat, stöta på överraskningar samt skott (valfritt moment).

Efter att du och din hund har gått banan gör beskrivaren en sammanfattning av hundens agerande och ger en subjektiv sammanfattning av dess personlighet.

Du kan ha glädje och nytta av att få din hund BPH-beskriven !
Utifrån de reaktioner din hund visar vid de olika momenten kommer du att få en uppfattning om var den har sina starka sidor och under vilka omständigheter den kanske behöver stöd och uppmuntran. Kanske kan du också få en förklaring till uppträdande och agerande hos din hund som du uppfattar som krävande eller oönskade.

Läs mer på Kennelklubbens hemsida om BPH och där finns också en film som visar hur testet går till, https://skk.se/

Skicka din intresseanmälan till Gunilla Schuber gunilla.schuber1944@gmail.com

Mobil: 0762-504120