Hoppa till innehåll

Heldagsvandring i Tyresta nationalpark söndagen den 24 september

Välkommen till en heldagsvandring i Tyresta nationalpark söndagen den 24 september kl. 10.00

I Sverige finns 30 nationalparker och en av dem är Tyresta nationalpark och naturreservat i Vendelsö söder om Stockholm, där vi kommer ha vår heldagsvandring.

Klicka på länken för att läsa mer om Tyresta nationalpark, https://www.sverigesnationalparker.se/park/tyresta-nationalpark/

Vi träffas kl. 10.00 på parkeringsplatsen vid Tyresta by.

Vi kommer att gå den gulmarkerade Hällmarksslingan som är ca. 5 km. Det är en vacker stig, där solens strålar hittar ner genom den glesa tallskogen. Leden är kantad av äldre stenrösen och knotiga gammeltallar och är delvis ganska kuperad. Under vandringen kommer vi stanna och rasta så därför är det bra att ha en dagstursryggsäck för fika, vatten och ett sittunderlag.

Glöm inte vatten och godis till hundarna !!

Kläder efter väder så sköna gymnastikskor/vandringskängor/stövlar rekommenderas !!

Hundarna måste hållas kopplade under vår vandring.

Efter vandringen går vi tillbaka till huvudentrén i Tyresta by där klubben bjuder på kokt korv med bröd, ketchup, senap, rostad lök och bostongurka och en tetradryck.

För att bla kunna beställa korv mm från restaurangen i Tyresta by är vi tacksamma om du anmäler dig till vandringen och om du tänker stanna och äta korv efter densamma. Vi vill ha din anmälan senast söndagen den 17 september på mail till kassor@stockholmscocker.com. Om ni är en familj ange hur många som kommer namn och ange också mobilnummer och medlemsnummer i föreningen.

Klubben vill att deltagarna vid Cockerpromenader och vandringar noterar följande.

  • Hundar som är aggressiva mot andra hundar måste hållas kopplade och hålla avstånd till andra hundar. Om det inte fungerar kan, de som är ansvariga för promenaden/vandringen komma avvisa hunden,
  • Inte ha hunden kopplad med s.k. Flexikoppel,
  • Löptikar får inte vara med på promenaden/vandringen

Vägbeskrivning

Med bil:

Kör till väg 73 Stockholm – Nynäshamn, ta av mot Brandbergen och följ sedan skyltningen ”nationalpark” En stor parkering finns vi Tyresta by.

Kommunalt:

För Er som åker kommunalt ta pendeltåg 43 från Stockholm City mot Västerhaninge stig av i Handen (utgång Handen) ta buss 834 mot Svartbäcken Tyresta by.

Vi som ansvarar för vandringen, Birgit N Westlund, 070-870 74 78 och Susan Thorin,

070-771 10 68, finns på plats vid parkeringen i våra gula västar.

 

Varmt välkomna önskar styrelsen !!