Hoppa till innehåll

Heldagsvandring i Tyresta nationalpark lördagen den 27 augusti

Välkommen till en heldagsvandring i Tyresta nationalpark lördagen den 27 augusti kl. 10.00

Vi inleder höstens aktiviteter med en heldagsvandring i Tyresta nationalpark !!!
Vandringen sker i samarbete med Studiefrämjandet.

Klicka på länken för att läsa mer om Tyresta nationalpark, https://www.sverigesnationalparker.se/park/tyresta-nationalpark/

Vi träffas kl. 10 vid parkeringen Tyresta by.

Vi kommer att gå den gulmarkerade Hällmarksslingan som är ca. 5 km. Det är en vacker stig, där solens strålar hittar ner genom den glesa tallskogen. Leden är kantad av äldre stenrösen och knotiga gammeltallar och är delvis ganska kuperad. Under vandringen kommer vi stanna och rasta så därför är det bra att ha en dagstursryggsäck för fika, vatten och ett sittunderlag.

Glöm inte vatten och godis till hundarna !!

Kläder efter väder så sköna gymnastikskor/vandringskängor/stövlar rekommenderas !!

Hundarna måste hållas kopplade under vår vandring.

Efter vandringen går vi tillbaka till huvudentrén Tyresta by där klubben bjuder på kokt korv med bröd, ketchup, senap, rostad lök och bostongurka och en tetradryck.

För att bla kunna beställa korv mm från Tyresta café är vi tacksam om du anmäler dig till vandringen och om du tänker stanna och äta korv efter densamma. Vi vill ha din anmälan senast söndagen den 21 augusti på mail till kassor@stockholmscocker.com. Om ni är en familj ange hur många som kommer namn och ange också ditt mobilnummer och medlemsnummer i klubben.

Vägbeskrivning

Med bil:

Kör till väg 73 Stockholm – Nynäshamn, ta av mot Brandbergen och följ sedan skyltningen ”nationalpark” En stor parkering finns vi Tyresta by.

Kommunalt:

För Er som åker kommunalt ta pendeltåg 43 från Stockholm City mot Västerhaninge stig av i Handen (utgång Handen) ta buss 834 mot Svartbäcken Tyresta by.

Vi som ansvarar för vandringen finns på plats vid parkeringen i våra gula västar och vi är Birgit N Westlund, 070-870 74 78, Lena Liiv, 070-365 80 02, Susanne Olsson, 070-482 69 51 och Susan Thorin, 070-771 10 68.

 

Varmt välkomna önskar styrelsen !!