Hoppa till innehåll

Kurs i utställningshandling

Inbjudan
till Kurs i Utställningshandling

Tre kurstillfällen med max 8 deltagare.

Kursen sker i samarbete med Studiefrämjandet.

Kursdagar: onsdagen den 15, 22 och 29 september kl.19.00 – 20.00

Plats: Hundsporthallen Kungsängen.

Kursavgift: 600 kr

Kursledare: Helene Berggren

Presentation av Helene Berggren:
När jag var 6 år tävlade jag för första gången i ”Barn med hund” med familjens Cocker. Där och då väcktes ett intresse som fortsatte i en lång period av framgångsrikt tävlande i Junior handling. Mitt sista år innan jag passerade den övre åldersgränsen blev jag årets andra vinstrikaste handler, slutade 2:a på SM och vann NM-guld i lag. Idag har det gått 10 år sedan jag slutade med Junior handling. Jag är utbildad domare i sporten och håller kurser i handling för såväl vuxna som ungdomar. Dessutom har jag fått äran att föra sporten framåt som ordförande i handlingkommittén.

Handling är konsten att visa upp sin hund på utställning. Handlerns främsta uppgift är att underlätta domarens jobb, men även att framhäva sin hunds finaste egenskaper. En duktig handler får hunden att stråla av glädje och självförtroende i ringen, vilket gör hunden till en vinnare. På denna kurs kommer du få personliga tips på hur du kan maximera dina chanser att lyckas i utställningsringen.

Kursinnehåll: uppställning i grupp och individuellt, tandvisning och genomgång av hela hunden. Rörelser i grupp och individuellt, kontaktövningar samt detaljer såsom att hålla rätt i kopplet, figurer och vändning, stå på trimbord m.m.

Anmälan: senast 1 september till gunilla.schuber1944@gmail.com
Ange namn, adress, telefonnummer samt vilken kurs anmälan avser.

Betalning: senast den 1 september till
plusgiro 47 49 45-3.

 

Välkommen med din anmälan
Cockerklubben Stockholm
Gunilla Schuber