Hoppa till innehåll

Inbjudan till kurs i utställningshandling

Inbjudan
till Kurs i Utställningshandling. (INSTÄLLD)
Kursen sker i samarbete med Studiefrämjandet.

Kursdagar: söndagen den 13 september kl.14.00 -15.30
söndagen den 20 september kl.14.00 -15.30
söndagen den 27 september kl.14.00 -15.30

Plats: Den 13 och 20 september på Gärdet (information om var på Gärdet kommer senare) och den 27 september hos Studiefrämjandet Finntorp.

Kursavgift: 750 kr

Antal deltagare: 6 st

Kursledare: Helene Berggren

Presentation av Helene Berggren:

När jag var 6 år tävlade jag för första gången i ”Barn med hund” med familjens Cocker. Där och då väcktes ett intresse som fortsatte i en lång period av framgångsrikt tävlande i Junior handling. Mitt sista år innan jag passerade den övre åldersgränsen blev jag årets andra vinstrikaste handler, slutade 2:a på SM och vann NM-guld i lag. Idag har det gått 10 år sedan jag slutade med Junior handling. Jag är utbildad domare i sporten och håller kurser i handling för såväl vuxna som ungdomar. Dessutom har jag fått äran att föra sporten framåt som ordförande i handlingkommittén.

Handling är konsten att visa upp sin hund på utställning. Handlerns främsta uppgift är att underlätta domarens jobb, men även att framhäva sin hunds finaste egenskaper. En duktig handler får hunden att stråla av glädje och självförtroende i ringen, vilket gör hunden till en vinnare. På denna kurs kommer du få personliga tips på hur du kan maximera dina chanser att lyckas i utställningsringen. /Helen

Kursinnehåll: uppställning i grupp och individuellt, tandvisning och genomgång av hela hunden. Rörelser i grupp och individuellt, kontaktövningar samt detaljer såsom att hålla rätt i kopplet, figurer och vändning, stå på trimbord m.m.

Anmälan: till gunilla.schuber1944@gmail.com

Ange namn, adress, telefonnummer samt vilken kurs anmälan avser.

Betalning: senast 2 veckor före kursstart till plusgiro 47 49 45-3.

Välkommen med din anmälan Cockerklubben Stockholm !!

/ Gunilla Schuber