Hoppa till innehåll

Reportage och bilder från kurs i pälsvård och grundläggande trimning

Text och bild: Carina Ohlander och Birgit Westlund

Denna nybörjarkurs har hållits tre kvällar i Studiefrämjandets lokal i Finntorp.

Första tillfället gick vi igenom allmän pälsvård med borstning, kamning och detta med tovor. Vi började med att karda ur underull och sedan trimning av huvud och de delar som bör ryckas. Vi fortsatte första kvällen med att klippa tassarna. Både formklippning och klippning mellan trampdynorna. Under fikapausen talade vi om allmän skötsel av hunden såsom tänder, öron, kloklippning mm. Alla moment visades på någon av assistenterna Rosa och Vera och sedan fick kursdeltagarna utföra det på sina egna hundar. Mellan våra träffar så fick deltagarna läxa på det vi gått igenom under kvällen.

Vid andra tillfället började vi med att raka öron och hals och sedan effilera. Vi gick också igenom rakning och effilering av bakdelen. Vid sista tillfället gick vi igenom helheten och gick igenom de frågor som uppkommit på vägen.

Tack alla deltagare både två och fyrbenta för en trevlig kurs och för ert engagemang och visade intresse för detta med att trimma sin hund. Det är kul med trimning och pälsvård om man vet hur man gör och dessutom är det mycket pengar att spara om man kan göra det själv. Tack även till assistenterna Birgit, Rosa och Vera!

 


Sofie och Kiwi


Sofie, Hans och Kiwi


Liselotte och Maja


Eliza och Jojo


Eliza assisteras av Liselotte


Maja har tröttnat


Sara och Sixten får lite hjälp med effileringen fram


Sara och Sixten


Jag visar på assistenten Vera


Assistenten och visningshunden Rosa


Rosa fyllde 15 år och bjöd på tårta sista gången


Duktiga kursdeltagare med nytrimmade hundar