Hoppa till innehåll

Reportage från Cockerpromenaden 28 oktober 2018

  • av

COCKERPROMENAD Runt Långsjön i Nacka 28 oktober 2018

Text & foto: Gunilla Schuber

Idag söndag den 28 oktober när sommartiden slutar, samlas 16 cockrar och 14 mattar och hussar i Nacka. Vi skall prova en ny promenadslinga runt Långsjön.

3 nya medlemmar hälsas välkomna. Lite speciellt för denna promenad är en trio av chockladbruna cockrar; en liten pigg valp, en cockerflicka samt en cockerkille .

Vädret börjar med sol för att så småningom övergå till lite hagel och sol igen.

Som vanligt inleder vi med ett gruppfoto vid parkeringen för att sedan vandra några meter till hundrastgården. Först får samtliga bekanta sig, en del med lek och ”nos”, (det är alltid så spännande och roligt att se så här många cockrar tillsammans, utan koppel) och därefter blir det några lydnadsövningar klass1, under ledning av Britt. Först linförighet med hängande koppel vid förarens sida och sätta sig då ekipaget stannar. Platsliggning; hunden sitter eller ligger, föraren går ifrån hunden ett antal meter, sedan kommer föraren tillbaka till hunden.

Efter dessa ”övningar” påbörjar vi en trevlig promenad runt Långsjön med ett stopp för att samlas kring vår medhavda matsäck. Som avslutning; lite lek igen i hundrastgården.  Några köpte med sig blommor från Blomsterlandet.

Här några bilder från dagen (klicka på bilderna för större format):