Hoppa till innehåll

Reportage från Nose Work 1 27 april

  • av

Nose work kurs 1 i Haninge Hundhall
5 x 2 tim. Start 27 april 2016
Text: Siv Gåling Foto: Billy Almgren
Kursinstruktör: Lena Svenblad
Deltagare: Tommy med Birk, Lotta med Nova, Gunilla med Petter, Liselotte med Cora, Britt med Lennon och Siv med Linus efter 2 gånger med Selma. Sista gången kom Gunilla med Hampus.
En mycket trevlig kurs och perfekt för en cocker som har så bra fungerande nos.
Kursen började med teori. Lena visade film och berättade om vad nosework-kursen kommer att handla om. Vilka dofter som gäller och hur man ska jobba för att få sin vovve att förstå vad det handlar om och för matte/husse att lära sej att förstå hundens signaler. En mycket trevlig aktivitet för både unga och gamla hundar. Den första doften är eukalyptos som vi i tur och ordning fick söka bland en massa föremål och askar. Hundarna var mycket duktiga och sökte noga men det är inte så lätt att läsa av hunden när den markerar en doft. Vi hann göra många sök mest inne.
Sista gången hade Lena gjort som en tävling på riktigt med behållarsök, inomhussök, utomhussök och fordonssök. Det var spännande och mycket roligt men lite nervöst hur skulle det gå? Det gick bra för allihop alla hade godkänt. Mycket duktigt tyckte Lena. Cockrarna var duktiga på nosework.
Tack Lena för en jättefin kurs med mycket att tänka på, t.ex. att i hundträning bör hunden få lyckas minst åtta gånger av 10. Viktigt!

Här några bilder från kursen:

DSCF3401 IMG_1313

IMG_1280 IMG_1276

IMG_1275 IMG_1284

IMG_1283 IMG_1281