Hoppa till innehåll

Reportage med bilder från Cockerpromenaden med glöggmingel den 20 november

Text: Susan Thorin Bilder: Carina Ohlander, Malin Karlsson och Susan Thorin

Söndagen den 20 november anordnade klubben traditionsenlig Cockerpromenad med glöggmingel på Waldemarsudde. Deltog gjorde 18 Cockrar med mattar/hussar (30 st.). Flera deltagare var med för första gången och det tyckte vi i styrelsen var extra roligt.

Dagen bjöd på ett ymnigt snöfall med en temperatur omkring noll grader. Vi började med att släppa hundarna lösa i den stora rastgården. Det var härligt att se alla glada Cockrar plöja fram i snön. Efter en stunds lek och bus var dock pälsarna så fulla med stora och små snöbollar att leken mattades av. En del förutseende ägare hade packat in sina hundar i overall med ben. Vi andra fick med hjälp av karda/ballongvisp försöka få bort de största bollarna från pälsen hos våra hundar.

Efter besöket i rastgården gick vi en kopplad promenad till det lilla lusthuset på berget ovanför Biskopsuddens Marina. Där hade vår tidigare ordförande Gunilla Schuber dukat ett bord med varm glögg, lussekatter, pepparkakor och godis och våra hundar bjöds på köttbullar och prinskorv. Efter lite mingel och ”Cockersnack” i snöyran var det dax styra kosan hemåt. Förhoppningsvis var såväl Cockrar som deras ägare trötta och nöjda med dagen.

Tack alla Cockermedlemmar för deltagande i årets promenader.

På återseende vid nästa Cockerpromenad söndagen den 29 januari.

Styrelsen önskar alla medlemmar en trevlig advent, jul och nyårshelg !!!

Styrelsen i Stockholms Cockerspanielklubb