Hoppa till innehåll

Reportage och bilder från Cockerpromenad den 26 januari

Reportage och bilder från Cockerpromenaden den 26 januari på Gärdet och Djurgården

Text: Susan Thorin Bilder: Susan Thorin, Henrik Svedström och Jeanette Adlertz.

Årets första Cockerpromenad samlade 21 hundar och 23 mattar/hussar, varav en del som var med för första gången. Jättekul med så många deltagare ! Vi träffades på parkeringen utanför Sjöhistoriska museet. På Gärdet mittemot fick hundarna först rasa runt och leka och där gjorde vi också två övningar, stadga (sitta-stanna kvar) och slalom (korsvis gå mellan bena på matte/husse). Alla hundar och mattar/hussar var mycket engagerade och duktiga !

Härefter gick vi en gemensam koppelpromenad längs Djurgårdsbrunnskanalen och över Djurgårdsbrunnsbron. Vid brons fäste stannade vi och fikade vid Gustaf Frödings staty. Statyn som gjordes av Erik Rafael-Rådberg restes 1921. Fröding blickar här emot sin sista bostad Villa Gröndal, där han avled 1911.

Efter fikapausen fortsatte promenaden längs Djurgårdsbrunnkanalen fram till Folke Bernadottes bro. Bron, som invigdes i september 2019, är en gång-och cykelbro över Djurgårdsbrunnsviken och sammanbinder Norra och Södra Djurgården. Vi gick över bron och efter en kort promenad var vi tillbaka vid Sjöhistoriska museet. Även om vädret var mulet och blåsigt hade vi en härlig promenad med våra älskade hundar.

På återseende nästa gång som blir söndagen den 23 februari vid Långsjön i Nacka, information härom kommer inom kort.

Susan och Tuula