Hoppa till innehåll

Reportage och bilder från Kurs i pälsvård och grundläggande trimning

Kurs i pälsvård och grundläggande trimning

Text och bilder: Carina Ohlander

Två kurser har hållits i april och maj. Varje kurs innehåller tre kvällar och vi har hållit till i Studiefrämjandets lokal i Finntorp. Första tillfället gick vi igenom allmän pälsvård med borstning, kamning och detta med tovor. Vi började med att karda ur underull och sedan trimning av huvud och de delar som bör ryckas.

Vi fortsatte första kvällen med att klippa tassarna. Både formklippning och klippning mellan trampdynorna. Under fikapausen talade vi om allmän skötsel av hunden såsom tänder, öron, kloklippning mm. Alla moment visades på någon av assistenterna Rosa och Vera och sedan fick kursdeltagarna utföra det på sina egna hundar. Mellan våra träffar så fick deltagarna läxa på det vi gått igenom under kvällen.

Vid andra tillfället började vi med att raka öron och hals och sedan effilera. Vi gick också igenom rakning och effilering av bakdelen. Vid sista tillfället gick vi igenom helheten och gick igenom de frågor som uppkommit på vägen.

Tack alla deltagare både två och fyrbenta för en trevlig kurs och för ert engagemang och visade intresse för detta med att trimma sin hund. Det är kul med trimning och pälsvård om man vet hur man gör och dessutom är det mycket pengar att spara om man kan göra det själv.

Tack från Carina och assistenterna Rosa och Vera