Hoppa till innehåll

Text och bilder från anlag-och öppenklass viltspår i november

Anlagskursen

Text och bilder: Carina Ohlander

Stockholms cockerklubb har anordnat ännu en viltspårskurs för nybörjare (anlagskurs) i samarbete med ViLT-spårarna och bästa instruktören Lena Lundin. Två helger var vi ute i skogarna vid Vårsta, ett glatt gäng och duktiga hundar, trots blåst och regn. Alla fick vi blodad tand och återkommer till våren till en fortsättningskurs.

Öppenklass kursen

Text: Birgit N Westlund Bild: Lena Lundin

Tre mycket duktiga och nöjda hundar med mattar och en husse efter avslutad kurs öppenklass i viltspår som hölls helgerna 14/15 och 21/22 2020. Ett mer utförligt reportage om viltspårskurserna kommer i nästa nummer av Cockertidningen.

Klubbens kurser i viltspår höstterminen 2020

De fyra viltspår kurser (2 anlag och 2 öppenklass) som klubben anordnat i samarbete med ViLTspårarna i Vårsta under höstterminen har varit mycket uppskattade av våra medlemmar. Flera deltagare har avlagt viltspårprov med följande resultat.

Svensk Viltspårchampion (tre första pris i öppenklass)

Eva med Bertil
Sofia med Lotus
Annika med Selma
Susan med Signe

Ett första pris i öppenklass

Johanna med Lojsan

Godkända i anlagsprov

Siv med Kalle
Gunilla med Petter
Birgit med Cilla

Förutsatt det inte finns några nya Corona restriktioner, kommer klubben anordna en anlagskurs och en kurs i öppenklass i mars 2021. Mer information om kurserna kommer inom kort att finnas under aktuellt på hemsidan.

m_pawprint    m_pawprint  m_pawprint   m_pawprint  m_pawprint