Hoppa till innehåll

Text och bilder från Cockerpromenaden den 26 februari

TEXT OCH BILDER FRÅN COCKERPROMENADEN
DEN 26 FEBRUARI

Text: Susan Thorin Foto: Jeanette Adlertz och Susan Thorin.

Vid februari månads Cockerpromenad prövade vi en ny plats, Kevinge Golfbana i Mörby. Fram till den 15 mars finns på en del av golfbanan en stor fin inhägnad hundrastgård.

Vi var 18 mattar/hussar, varav två barn som tillsammans med 13 stycken hundar trotsade den kalla nordliga vinden och kom på promenaden. Några av deltagarna var med för första gången bla en liten söt black and tan kille Harry fem månader.

Då det inte var så många andra hundar i rastgården kunde vi genomföra vår aktivitet där. Jeanette med sin Sigge visade några balansövningar som man kan göra för att stärka bla hundens bakdel. Vi tränade också lite på stadga (passivitet) där hunden skulle sitta kvar när matte/husse avlägsnade sig en bit ifrån sin hund. Samtliga var riktigt duktiga trots störning av andra hundar.

Härefter gick vi en liten promenad i rastgården innan några av oss tog en avslutande fikapaus.

Avslutningsvis vill klubben erinra om att hundar som är aggressiva mot andra hundar måste hållas kopplade och hålla avstånd till andra hundar under hela promenaden. Om det inte fungerar kan, de som är ansvariga för Cockerpromenaden, komma att avvisa hunden.

Nästa Cockerpromenad blir den 26 mars vid Hellasgården.

Susan och Jeanette