Hoppa till innehåll

Vandring i Tyresta nationalpark den 19 september

Välkommen till en vandring i Tyresta nationalpark lördagen den 19 september kl. 10.00

I höst erbjuder vi, i samarbete med Studiefrämjandet, våra medlemmar en ny aktivitet och det är en heldagsvandring i Tyresta nationalpark !!! Klicka på länken för att läsa mer om Tyresta nationalpark, https://www.sverigesnationalparker.se/park/tyresta-nationalpark/

Vi träffas kl. 10 vid huvudentrén Tyresta by.

Vi kommer att gå den gulmarkerade Hällmarksslingan som är ca. 5 km. Det är en vacker stig, där solens strålar hittar ner genom den glesa tallskogen. Leden är kantad av äldre stenrösen och knotiga gammeltallar och är delvis ganska kuperad. Under vandringen kommer vi stanna och rasta så därför är det bra att ha en dagtursryggsäck för att bära fika, vatten och ett sittunderlag i.

Glöm inte vatten och godis till hundarna !!

Kläder efter väder så sköna gymnastikskor/vandringskängor/stövlar rekommenderas !!

Hundarna måste hållas kopplade under vår vandring.

Efter vandringen går vi tillbaka till huvudentrén Tyresta by där klubben bjuder på kokt korv med bröd, ketchup, senap, rostad lök, bostongurka och en tetradryck.

Vi tacksamma om ni anmäler er, namn och mobilnummer, till vandringen senast måndagen den 14 september på mail till kassor@stockholmscocker.com

Vägbeskrivning

Med bil:

Kör till väg 73 Stockholm – Nynäshamn, ta av mot Brandbergen och följ sedan skyltningen ”nationalpark” En stor parkering finns vi Tyresta by.

Kommunalt:

För Er som åker kommunalt ta pendeltåg 43 från Stockholm City mot Västerhaninge kl. 8.51 stig av i Handen (utgång Handen) ta buss 834 (kl. 9.27) mot Svartbäcken Tyresta by (framme kl. 9.45). Buss tillbaka går varje timme kl. 13.46, 14.46 osv.

Värdar, som finns på plats i sina gula västar, är Maud Trad Sayyeda, 070-2095325 och Susan Thorin, 070-7711068

 

Varmt välkomna önskar styrelsen !!